Българският футболен съюз не позволи на "Локомотив" (Горна Оряховица) да играе на стадион "Лудогорец арена" в Разград.

Спортно-техническата комисия към БФС констатира, че не са налице условията, предвидени в наредбата за първенствата и турнирите, които дават право на промяна на съоръжението за провеждането на домакински срещи от Първа лига.

От началото на сезона "железничарите" домакинстват на стадион "Локомотив" в Пловдив, тъй като съоръжението в Горна Оряховица не отговаря на лицензионните изисквания.

Клубът искаше да започне да играе в далеч по-близкия и удобен за пътуване Разград, докато извърши необходимите ремонтни дейности на своя стадион. В крайна сметка обаче ще трябва да продължи да домакинства в Пловдив.

"Локомотив" заема последното място в Първа лига след две равенства и пет загуби в първите си седем мача. "Железничарите" допуснаха четири поредни поражения, без да отбележат гол. В следващия кръг тимът на Ангел Червенков посреща "Левски".

"Не бързайте да ни отписвате. Първенството е дълго. "Локомотив" е във верния коловоз, може и да изоставаме от разписанието, но имаме възможност да компенсираме закъснението. Не бива да пренебрегваме факта, че все още не играем в Горна Оряховица. Тепърва съперниците ще усетят какво е да играеш в Горна Оряховица. Ще покажем на цяла България какъв футболен град е Горна Оряховица", заяви председателят на Управителния съвет на клуба и председател на местния Общинския съвет Даниел Костадинов.

Той допълни, че до края на годината ще бъдат инвестирани 1.3 милиона лева в стадиона в Горна Оряховица. "Това е най-крупната инвестиция в спортната инфраструктура на града през последните 25 години. Ще сбъднем мечтата на няколко поколения да гледат официални срещи на осветление."

"Паралелно рехабилитираме терена на стадиона в съседния град Долна Оряховица, който ще се превърне в една конкурентна помощна база. През следващата година предвиждаме да изградим и два помощни терена до градския стадион в Горна Оряховица. ", каза още Костадинов. 

Дневник