Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович призна пред медиите, че преживява тежък период на корта и има нужда да преоткрие страстта си към тениса.

Носителят на 12 титли от Големия шлем сподели, че е спрял да се наслаждава на играта след спечелването на "Ролан Гарос" през пролетта.

След края на турнира в Париж сърбинът заяви, че има нужда от почивка, но въпреки това участва на доста турнири, включително олимпийските игри, където отпадна в първия кръг, и US Open. На финала в Ню Йорк сърбинът отстъпи на Стан Вавринка и демонстрира, че не се намира в най-добрата си форма, а освен това го тормозят и контузии.

"За да съм честен, много ми се иска отново да намеря тази свежест и спокойствие в съзнанието си. Иска ми се отново да мога да се наслаждавам на играта. Някак след Париж и "Ролан Гарос" загубих любовта си към тениса. Усещам това през последните месеци и ми е трудно да се пренастроя отново, да презаредя", каза световният №1.

"Не се справих добре на олимпиадата, имах контузии. Имайки предвид обстоятелствата преди US Open, може да се каже, че се представих добре там. Като цяло обаче този период е доста бурен за мен. Все пак сезонът беше чудесен за мен и все още не е приключил. Очаквам турнирите в Азия, надявам се да съм във форма и здрав", завърши Джокович, като така потвърди, че няма да пропусне предстоящите надпревари от тура.

Дневник