"Лудогорец" спечели категорична победа с 4:0 срещу втородивизионния "Ботев" (Враца) в първия кръг от Купата на България.

Въпреки че Георги Дерменджиев заложи изцяло на резервни футболисти, разградчани не срещнаха никакви проблеми срещу четвъртия във Втора лига и с лекота се класираха за осминафиналите на турнира. Лукаш Саша, Густаво Кампаняро се разписаха преди почивката, а Георги Терзиев и Абел Анисе довършиха съперника през втората част.

Мачът започна в спокойно темпо. "Лудогорец" имаше леко надмощие, но дълго време пред двамата вратари нямаше сериозни опасности. Гостите опитаха няколко далечни удара, а на отсрещната врата най-интересната ситуация беше изстрел на Павел Петков, който беше блокиран от Георги Терзиев.

В 29-ата минута "Лудогорец" беше много близо до откриване на резултата. Върджил Мисиджан беше изведен зад защитата от Густаво Кампаняро и стреля по диагонала, но топката се отби в страничната греда. Жуниор Кишада получи шанс за добавка, но беше блокиран.

Все пак четири минути по-късно шампионите поведоха. Кампаняро получи на скорост вляво от вратата, нагласи си топката на десния крак и отправи удар. Вратарят Иван Иванов спаси, но Лукас Саша направи лесна добавка от точката за изпълнение на дузпа.

В добавеното време на първото полувреме "Лудогорец" реши мача с втори гол. Кишада подаде към Кампаняро, който слаломира между няколко защитници на "Ботев" и отбеляза с отлично насочен удар в долния ляв ъгъл на Иван Иванов.

В началото на втората част Върджил Мисиджан пропусна да направи 3:0, но третият гол във вратата на врачани не закъсня. В 61-ата минута Джоди Лукоки центрира от корнер, а Георги Терзиев прати топката в мрежата с глава.

Шест минути по-късно "Ботев" имаше шанс да върне едно попадение, но Милан Борян спаси изстрел с глава на Тодор Чаворски.

До края мачът се доиграваше в лежерно темпо. В третата минута на добавеното време Кампаняро беше фаулиран в наказателното поле на "Ботев", а Абел Анисе реализира отсъдената дузпа.

Категоричен успех в първия кръг постигна и "Локомотив" (Пловдив) - 5:2 срещу третодивизионния "Черноморец" (Балчик). Веселин Марчев вкара два гола за победители, а по веднъж се разписаха Димитър Велковски, Мартин Райчев и Осама Рашид.

Останалите елитни отбори срещнаха доста по-големи трудности срещу тимовете от долните дивизии.

Миналогодишният финалист "Монтана" губеше с 0:2 при гостуването на "Ботев" (Гълъбово) до 59-ата минута, но направи обрат до 3:2 след три гола в рамките на 15 минути.

"Верея" (Стара Загора) имаше нужда от дузпа, за да пробие защитата на "Левски" (Карлово), а през втората част вкара още едно попадение за крайното 2:0.

"Пирин" (Благоевград) пропиля два гола аванс срещу "Спартак" (Плевен), но все пак стигна до победа с 3:2 след гол на Даниел Младенов в 88-ата минута.

Дневник