Фенове на "Ботев" (Враца) са нападнали привърженици на "Лудогорец" след края на срещата от 1/16-финалите за Купата на България между двата отбора.

Според информация на "Гонг" инцидентът е станал след изхода на Враца, когато е приключил ескортът от страна на полицията.

Микробус със запалянковците на "Лудогорец" е бил застигнат от три коли и спрян. По информацията на феновете на "орлите", мъже в черни суитчъри и качулки нахлули и започнали да удрят хората, пострадали са трима мъже и 70-годишна жена. Нападателите взели едно от знамената на феновете, както и чанта с лични вещи. Това все още не е потвърдено официално от органите на реда.

По информация от феновете задържани по случая са четирима мъже, а делото срещу тях е насрочено за утре сутринта.

От ръководството на "орлите" заявиха, че са запознати с инцидента и ще се поинтересуват за подробности относно последвалите действия към нападателите.

Националният фенклуб на "Лудогорец" пък излезе с официална декларация по повод случилото се и благодари на полицията за бързата намеса.

"Днешната постъпка на "фенове" не е мъжкарска. Да биеш възрастни хора, хора, отишли на другия край на България от любов към спорта и футбола, това не е мъжкарско. Мъж се става трудно, драги фенчета. Но вие дори няма да го разберете", се казва в декларацията на фенклуба.

Дневник