"Борусия" (Дортмунд) изигра поредния си страхотен мач и победи с 5:1 "Волфсбург" като гост в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата.

Вицешампионите отново демонстрираха висока резултатност и в последните си три срещи вече имат 17 отбелязани попадения. В предишните си два двубоя жълто-черните победиха с по 6:0 "Дармщат" в първенството и "Легия" (Варшава) в Шампионската лига.

С успеха си днес играчите на Томас Тухел събраха 9 точки и излязоха поне временно начело в класирането, изпреварвайки "Байерн" (Мюнхен) само заради по-добрата си голова разлика, но баварците имат и мач по-малко. Със същия актив са още два отбора - "Херта" и "Айнтрахт".

Гостите откриха резултата в днешния двубой още в четвъртата минута, когато Марк Бартра изведе Рафаел Гереро, който стреля и след рикошет топката влетя във вратата на Коен Кастеелс. В 16-ата минута жълто-черните удвоиха след страхотен самостоятелен пробив на Пиер-Емерик Обамеянг, който завърши с перфектен изстрел.

До края на полувремето по-чистите ситуации бяха за "Волфсбург", но страхотните намеси на стража на "Борусия". Роман Бурки и пропуските на Марио Гомес запазиха резултата непроменен. "Вълците" продължиха да атакуват и след почивката и това доведе до гол в 53-ата минута. Негов автор бе Даниел Дидави, който получи хубава асистенция от Пол Сеген.

Устремът на домакините обаче бе спрян само пет минути по-късно, след като Гонсало Кастро изведе чудесно Усман Дембеле на празна врата и за него не бе проблем да вкара. В 62-ата минута Обамеянг напълно уби интригата с второто си попадение в двубоя, дошло след нова перфектна асистенция на Кастро.

В 73-ата минута Гереро центрира от корнер и Лукаш Пишчек се извиси над всички, за да оформи с глава крайния резултат.

Дневник