Намиращият се в зоната на изпадащите във Втора лига "Локомотив" (София) елиминира ЦСКА още в първия кръг на Купата на България. "Железничарите" спечелиха с 2:1 и се класираха за осминафиналите на турнира.

Червените изиграха много неубедителен мач, в който бяха изключително беззъби в атака и допуснаха груби грешки в отбрана, от които "Локомотив" се възползва по най-добрия начин.

Домакините поведоха още в шестата минута след поредица неточности в защитата на ЦСКА. Рафа Перес сгреши при изнасянето на топката, Йоргос Бузукис пресече и пусна дълго подаване към Димитър Георгиев. Нападателят изпревари забавалия се с изчистването Божидар Чорбаджийски и технично прехвърли Георги Китанов.

След попадението играчите на "Локомотив" се прибраха в отбрана, а съперникът нямаше никаква представа как да стигне до чисти голови положения. За цялата първа част червените нито веднъж не затрудниха вратаря Александър Любенов, а и защитата пред него.

В 17-ата минута "Локомотив" имаше претенции за нарушение на Кристиян Малинов срещу Богомил Христов в наказателното поле, но реферът с основание не отсъди дузпа.

Четири минути по-късно домакините стигнаха до пряк свободен удар на отлична позиция, но Даниел Пеев стреля право в ръцете на Китанов.

На почивката треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску направи двойна смяна и пусна Милчо Ангелов и Руи Педро вместо Вилмард Джордан и Лазар Марин.

Промените дадоха резултат и в 54-ата минута Педро изравни резултата. Португалецът овладя добре подаване отдясно на Диого Виана и със страхотен изстрел с левия крак от границата на наказателното поле не остави шансове на Любенов.

Шест минути по-късно ЦСКА беше близо до обрат, но вратарят на "Локомотив" спаси удар на Педро. Червените натиснаха съперника, но в 71-ата минута бяха хванати неподготвени при бърза контраатака и отново се оказаха догонващи в резултата.

Даниел Пеев пусна отлично извеждащо подаване към Владислав Мисяк, който напредна и отправи техничен удар по земята към далечния ъгъл. Топката се отби в страничната греда, но попадна в Йордан Ризов. Той върна назад към Богомил Христов, който отправи лек удар. Китанов обаче не реагира добре и позволи топката да мине под ръцете му.

В 76-ата минута Александър Георгиев изведе Педро зад защитата, португалецът веднага стреля в близкия ъгъл, но гредата спаси "Локомотив".

Последваха напрегнати минути пред вратаря Любенов, който в 84-ата минута запази равенството с чудесно спасяване след удар с глава на Перес.

В края на редовното време Перес извърши грубо нарушение, след което беше бутнат от Даниел Пеев. Защитникът на ЦСКА получи втори жълт картон, а капитанът на "Локомотив" - директен червен.

Двата отбора доиграха мача в намален състав, а домакините удържаха аванса си и поднесоха най-голямата изненада в първия кръг на турнира.

Още един елитен отбор напусна Купата на България още на старта - "Берое". Старозагорци загубиха с 0:2 при гостуването на заемащият второто място във Втора лига "Септември" (София).

В останалите срещи "Ботев" (Пловдив) спечели с 6:3 срещу "Пирин" (Гоце Делчев), "Черно море" отстрани "Розова долина" (Казанлък) след 2:1, а в единственият мач днес без участието на елитен отбор "Созопол" победи "Банско" с 1:0.

Dnevnik.bg