"Борусия" (Дортмунд) надигра гостуващия "'Фрайбург" с 3:1 в първи мач от петия кръг на Бундеслигата.

Жълто-черните постигнаха четвърта поредна победа във всички турнири в рамките на десет дни, като в тези срещи записаха голова разлика 20:2.

След третия си последователен успех в Бундеслигата "Борусия" събра 12 точки и се изравни с лидера "Байерн". Шампионите имат мач по-малко, който ще изиграят в събота като гости на търсещия първа победа през сезона "Хамбургер".

"Фрайбург" допусна трето поражение от пет мача и заема деветата позиция с шест точки.

Гостите имаха ранна възможност да открият резултата на "Сигнал идуна парк", но Винченцо Грифо не успя да преодолее Роман Бюрки, останал очи в очи с него в четвъртата минута.

След тази ситуация "Борусия" пое контрол върху мача и започна да редува положения пред вратата на "Фрайбург". В 17-ата минута малко не стигна на Пиер Емерик Обамеянг да прехвърли технично Александър Шволов, а пет минути по-късно Емре Мор удари напречната греда.

В последната минута на първото полувреме домакините успяха да поведат. Осман Дембеле получи подаване в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията, а за Обамеянг остана само да засече топката на половин метър от вратата.

Осем минути след почивката "Борусия" стигна до второ попадение. Гонсало Кастро беше изведен зад защитата и опита центриране по тревата, което беше пресечено от бранител в бяло. Топката обаче попадна в Лукаш Пишчек, който със силен изстрел я изпрати под гредата.

В 60-ата минута Максимилиан Филип върна "Фрайбург" в мача, след като оползотвори извеждащо подаване на Яник Хаберер. До края обаче гостите нямаха реални възможности да стигнат до равенство.

В добавеното време Рафаел Герейро сложи точка на спорта след блестяща атака с технични подавания в наказателното поле и силен изстрел с левия крак по диагонала.

Дневник