Старши треньорът на футболния ЦСКА Едуард Йорданеску излезе с обръщение до привържениците на отбора, в което уточнява, че е "открил всички проблеми" на отбора след неубедителните резултати в последно време.

Румънецът, който беше поставен под напрежение след отпадането за купата на България през седмицата, заяви, че се наема със задачата да ги реши.

Йорданеску още веднъж се извини на феновете за загубата от "Локомотив" (София) и ги призова за подкрепа в предстоящите мачове.

"Армейци", знам, че нещата в ЦСКА в момента не вървят както всички очакваме, редуват се добри резултати с лоши такива. Но аз чувствам страстта и обичта на феновете към отбора. Израснал съм в подобен клуб с такива успехи и традиции ("Стяуа"). Така че обстановката не ми е непозната", се казва в негово обръщение към запалянковците.

"Имам сериозни амбиции отборът да достигне нивото, което всички вие очаквате... и напълно ще се посветя на тази кауза. Знам работата си много добре и знам, че за да станем такъв отбор, какъвто искаме, се нуждаем от много работа и време. Дойдох, за да изградя отбор, защото всичко хубаво и здраво нещо в живота трябва да бъде изградено", казва той.

Румънецът уточнява, че в друг случай би отказал да подпише договор с отбора, чиято предсезонна подготовка не е водил. Но не могъл да откаже на ЦСКА.

"Вече открих всички проблеми, които имаме и те не са никак малко. Някои ги знаех от самото начало и точно заради това казах, че предстоят трудни моменти и затова се нуждаем от време. Целта ми е да подобрявам играта на отбора постоянно и през това време да печелим точки. Сигурен съм, че зимата ще бъдем сред първите три отбора в първенството, сигурен съм също така, че и с една добра зимна подготовка тимът ще бъде напълно готов да атакува титлата", добави Йорданеску.

"Последният ми отбор ("Пандури") беше в зоната на изпадащите, когато му станах треньор, но 18 месеца по-късно се класирахме за Лига Европа. Първите шест месеца бяха наистина трудни, но вече се бях заел с тази работа и не можех да се откажа. Имам шампионски дух и манталитет и искам да го предам на футболистите", каза още той.

Дневник