Лидерът в Първа лига "Левски" ще посрещне срещу "Черно море" в очертаващия се като най-интригуващ сблъсък от осминафиналите за Купата на България.

Двубоят ще бъде завръщане на "Герена" за старши треньора на варненци Георги Иванов-Гонзо, който до лятото беше спортен директор на "Левски".

Шампионът и фаворит за отличието "Лудогорец" ще гостува на миналогодишния финалист "Монтана", а още един двубой противопостави отбори от елита - "Ботев" (Пловдив) срещу "Нефтохимик".

Единственият аматьорски отбор, достигнал до осминафиналите - новосформираният "Литекс", ще се изправи срещу "Локомотив" (София).

"Железничарите", които също бяха сформирани наново преди година, поднесоха голямата изненада в първия кръг, след като отстраниха участника в Първа лига ЦСКА, който пък беше преструктуриран през лятото от "Литекс".

В останалите срещи "Локомотив" (Пловдив) посреща "Оборище" (Панагюрище), "Верея" е домакин на "Поморие", "Дунав" ще гостува в София на "Септември", а "Пирин" (Благоевград) ще пътува до Созопол.

Двубоите ще се изиграят на 25, 26 и 27 октомври.

Пълният жребий:

"Верея" - "Поморие"
"Монтана" - "Лудогорец"
"Ботев" (Пловдив) - "Нефтохимик"
"Локомотив" (Пловдив) - "Оборище"
"Левски" - "Черно море"
"Созопол" - "Пирин"
"Септември" (София) - "Дунав"
"Литекс" - "Локомотив" (София)

dnevnik.bg