"Лудогорец" се изправя днес пред най-голямото си предизвикателство от началото на сезона. От 21.45 "орлите" ще посрещнат на Националния стадион "Васил Левски" хегемона във френското първенство ПСЖ в мач от група А на Шампионската лига.

Парижани са може би най-класният и скъпоструващ състав, срещу който разградчани ще се изправят до края на календарната година. Добрата новина за тях е, че под ръководството на новия си треньор - Унай Емери, ПСЖ не показва най-добрата си игра и вече натрупа две загуби и равенство във френското първенство.

Големият проблем пред "Лудогорец", както самият треньор на тима Георги Дерменджиев призна, ще бъде преминиването от българското първенство на вълна Шампионска лига.

Двата отбора стартираха по идентичен начин в турнира - българският шампион стартира с равенство 1:1 при гостуването си на "Базел", докато французите завършиха при същия резултат срещу "Арсенал" у дома.

Дерменджиев демонстрира сериозен респект към ПСЖ и предупреди, че неубедителните резултати на тима не трябва да заблуждават никого за качествата му.

"ПСЖ още търси себе си и стила на треньора, но в крайна сметка това е един много силен тим. ПСЖ има добър и доказал се треньор като Унай Емери. Това, че имат две загуби и един равен мач, не означава нищо. Виждате какви имена има в състава - само двама от тях струват 100 милиона. Впечатлението, което ми направи е, че няма слабо място", заяви Дерменджиев на пресконференцията преди двубоя.

Защитникът на "орлите" Веселин Минев заяви, че се чувства спокоен преди двубоя, въпреки че всички са наясно с класата на френския тим.

"Всеки се мотивира самостоятелно. Аз не мога да тръгна да мотивирам другите. Като отбор мисля, че не сме слаб тим. Утре мисля, че ПСЖ ще го усети това. За мен лично няма значение срещу кого и кога играем. Дано обаче да повторим добрите игри отпреди. ПСЖ имат поне 15 играчи, които във всеки момент могат да решат мача. Твърденията, че не са във форма за мен са глупости", каза Минев.

Наставникът на ПСЖ призна, че отборът му изпитва определени трудности в последно време, но единственото, което му е нужно, е време.

"На терена ще се види кой е по-големият отбор. Нашата мотивация не е малка. Ще се борим за трите точки. Не разбирам думата напрежение. Мисля, че това е част от професията ми, от ежедневието на отбора. Правилната дума е изискване. Има големи изисквания към нас. Аз съм оптимист, но нека вървим стъпка по стъпка", коментира специалистът.

Когато победите липсват, е по-трудно, но продължаваме напред. Сигурни сме, че можем да постигнем поставените цели. Не играем както ни се иска, но трябва време. Аз съм оптимист, имам доверие в моите играчи. ПСЖ не е нов отбор, но започва нов път. Тази година е важна за нас. Ние искаме да надграждаме. Имаме силна мотивация. Ако успеем да постигнем целите си, мисля, че ще сме способни на нещо голямо", каза още Емери.
Програма на мачовете днес:

Група А
21.45 "Лудогорец" - ПСЖ
21.45 "Арсенал" - "Базел"

Група В
21.45 "Наполи" - "Бенфика"
21.45 "Бешикташ" - "Динамо" (Киев)

Група С
21.45 "Борусия" (Мьонхенгладбах) - "Барселона"
21.45 "Селтик" - "Манчестър сити"

Група D
21.45 "Атлетико" (Мадрид) - "Байерн" (Мюнхен)
21.45 "Ростов" - ПСВ

dnevnik.bg