Адвокат Диана Иванова е новият изпълнителен директор на "Левски". Днес футболният клуб обяви промените в Управителния съвет, който беше редуциран до петима членове.

В него вече няма да има представители на феновете. Досега те имаха два гласа в лицето на тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците.

Диана Иванова заменя на поста изпълнителен директор Константин Баждеков, който работеше в клуба в продължение на 17 години. Иванова от няколко години беше част от екипа на финансиста и се считаше за неговата дясна ръка.

Красимир Иванов ще е новият финансов директор на "Левски", а адвокат на клуба ще е Стоян Кръстев.

Освен тях тримата в Управителния съвет влизат Станислав Ангелов и Даниел Боримиров в качеството си съответно на спортен директор и шеф на детско-юношеската школа.

За пръв път в историята си "Левски" ще има жена за изпълнителен директор, съобщи "Дарик".

До промените в управлението се стигна след смяната на собствеността на сините. На 30 август Спас Русев получи безвъзмездно акциите на клуба от Иво Тонев, приближения до депутата от ДПС Делян Пеевски адвокат Александър Ангелов и бизнесмена от Пловдив Николай Иванов.

В същия ден Русев придоби и контрола върху БТК, като финализирането на дълго отлаганата сделката за телекома стана тихомълком покрай промените във футболния клуб. 

dnevnik.bg