"Интер" продължи слабото си представяне в Лига Европа и допусна втора загуба от два мача в груповата фаза на турнира.

След като в първия кръг записаха домакинско поражение с 0:2 от израелския "Апоел" (Беер Шева), тази вечер "нерадзурите" отстъпиха с 1:3 при гостуването на "Спарта" (Прага).

Груба на грешка на Фелипе Мело в седмата минута позволи на Вацлав Кадлец с премерен удар да открие резултата. 18 минути по-късно Кадлец удвои аванса на чехите, след като бързо изпълнение на фаул хвана неподготвена отбраната на италианския тим.

В 71-ата минута Родриго Паласио върна надеждите на "Интер" поне за точка от този двубоя, но те бързо се изпариха, след като само четири минути след това Андреа Ранокия беше изгонен с втори жълт картон. От отсъдения свободен удар Марио Холек оформи крайния резултат.

В другия двубой от група К "Апоел" и "Саутхемптън" завършиха 0:0. Двата отбора водят в класирането с по четири точки, следвани от "Спарта" с три. "Интер" се закотви на последното място без спечелена точка.

В двубой от група В воденият от Станимир Стоилов "Астана" завърши при нулево равенство срещу "Йънг бойс" у дома. Това е първа точка в турнира и за двата отбора.

В първия кръг шампионът на Казахстан загуби с 1:2 при гостуването на "Апоел" (Никозия), а швейцарците - с 0:1 при домакинството на "Олимпиакос".

В група G "Панатинайкос" загуби с 0:2 при гостуването на "Селта" след попадения на Джон Гуидети в 84-ата минута и Даниел Вас в 89-ата минута.

Българският национал Иван Иванов нямаше право да играе за гръцкия тим в този мач, тъй като получи червен картон при поражението от "Аякс" (1:2) в първия кръг.

"Панатинайкос" е последен в групата без точка. "Селта" им четири, а "Аякс" води с шест след успех с 1:0 при домакинството на "Стандарт" (Лиеж).

Дневник