Световният №1 в снукъра Марк Селби се поздрави с победа с 6:5 фрейма над петкратния световен шампион Рони О'Съливан в демонстративен двубой в зала "Универсиада" в София.

Срещата беше оспорвана, а двамата предложиха страхотно шоу на зрителите. Най-големите в този спорт играха до победа с шест фрейма, като всеки състезател имаше по 30 секунди за удар.

Мачът започна равностойно, но постепенно Селби пое инициативата и спечели първите два фрейма. О'Съливан обаче ведната се върна в резултата и дори бе близо до изравняване, но в средата на четвъртия фрейм сбърка, което позволи на Селби да поведе с 3:1.

Ракетата обаче не се предаде и демонстрира класата си със сенчъри брейк от 133 точки, след който изравни и до 3:3. Световният шампион Селби отново поведе, но О'Съливан направи добра серия и за пръв път поведе при 5:4.

В последните два фрейма обаче последва нов обрат и Марк Селби се поздрави с успеха. Той получи купа, връчена му специално от кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Съдия на шоуто бе небезивестната Михаела Таб, която предивзика също толкова бурни реакции, колкото самите играчи.

Днес двете звезди на снукъра ще повторят шоуто си и за феновете в Пловдив в зала "Колодрума".

Dnevnik.bg