"Ливърпул" победи "Суонзи" с 2:1 като гост след обрат във втория мач от седмия кръг на Висшата лига.

"Ледебедите" поведоха рано с гол на Лирой Фер, но с голове на Роберто Фирмино и Джеймс Милнър "мърсисайдци" стигнаха до успеха.

Те са в серия от четири победи в първенството и преди изиграването на останалите срещи от кръга се изкачиха на втора позиция в класирането. Днешните домакини са на обратния полюс и в последните си шест мача спечелиха само една точка.

Двубоят започна с домакински натиск, който доведе до гол още в осмата минута. Отбраната на "мърсисайдци" не се организира добре след центриране от корнер, което позволи на Борха Бастон игра с глава на далечната греда. След това топката бе продължена от Майк ван дер Хоорн към Лирой Фер, който я засече от непосредствена близост в мрежата.

Лошото развитие на двубоя за тима на гостите продължи и в 20-ата минута Адам Лалана напусна принудително терена заради контузия и на негово място влезе Даниел Стъридж се подготви да влезе в игра. В 39-ата минута той падна в наказателното поле след съприкосновение с Раутлидж, но вместо дузпа получи жълт картон за симулация, което предизвика бурна реакция от страна на Юрген Клоп.

"Ливърпул" започна много агресивно второто полувреме и още в началото му удар на Садио Мане бе изчистен от голлинията. В 54-ата минута все пак тимът вкара гол след центриране на Джордан Хендерсън към Роберто Фирмино, който засече с глава в мрежата на "лебедите".

"Мърсисайдци" натикаха съперника си в собствената му половина, а пропуски направиха Мане и Стъридж. В 83-ата минута Ранхел събори Фирмино в наказателното поле при разбъркване пред вратата на Лукаш Фабиански и съдията отсъди дузпа. С изпълнението и се зае опитният Джеймс Милнър, който не сбърка и направи обрата на тима си пълен.

Дневник