"Барселона" остана извън челната тройка във първенството на Испания, след като загуби с 3:4 гостуването на "Селта" във Виго.

В ден на изненади за асовете в испанския футбол, "Атлетико" (Мадрид) ще посрещне паузата за световните квалификации като лидер в класирането.

Поражението от "Селта" беше второто за шампионите в седем мача от новия сезон, докато нито един от първите три отбора в таблицата - "Атлетико", "Реал" (Мадрид) и "Севиля" няма повече от едно. "Барселона" е на четвърто място с изоставане на две точки от "дюшекчиите".

Домакините от "Селта" изнесоха феноменално първо полувреме и нанесоха дълбока рана на "Барса", каквато никой отдавна не беше правил. Те поведоха с 3:0 с три гола в рамките на 11 минути между 22-ата и 33-ата.

Пионе Систо получи топката вдясно от Яго Аспас и нахлу леко по диагонал в наказателното поле, след което я промуши встрани от вратаря Марк Андре тер Стеген в 22-ата минута.

Девет минути по-късно самият Аспас увеличи преднината на домакините, след като напредна през центъра и с нисък диагонален удар вкара в далечния, ляв ъгъл на вратата на Тер Стеген.

За десерт две минути по-късно Жереми Матийо си отбеляза автогол. Топката беше изнесена лошо от "Барса", тя попадна в играчите на "Селта", а Даниел Вас опита извеждащо подаване. Вместо да изчисти Матийо вкара във вратата си.

Луис Енрике пусна в игра Андрес Иниеста през второто полувреме, а в своя мач номер 600 със синьо-червената фланелка полузащитникът съживи играта на отбора.

"Барселона" се съвзе едва 58-ата минута, когато Жерард Пике намали изоставането след центриране отляво в наказателното поле. Там той се извиси над купа от играчи на двата тима, като изпревари и вратаря на домакините.

Шест минути по-късно Неймар реализира дузпа за 2:3 за нарушение на Андре Гомес и гостите вече виждаха надежда за изравняване на резултата.

Добрата работа на "Барселона" обаче беше неутрализирана от вратаря им. В 77-ата минута "Селта" възстанови аванса си от два гола благодарение на Тер Стеген, който изчисти топката в тялото на Пабло Ернандес и тя се върна в мрежата му.

Пике успя само да намали резултата до 3:4 в 87-ата минута с втория си гол в мача. Той отново дойде след центриране, този път отляво.

dnevnik.bg