Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че паралелно със строителството на нови спортни зали ще продължи и реконструирането на вече съществуващи съоръжения. По думите му тепърва ще бъдат открити още много спортни обекти.

"Ангажиментът ни е не само да строим нови зали, а и да модернизираме вече съществуващите", заяви Кралев при откриването на обновената зала "София" в столицата.

Ремонтните дейности са възлезли на малко над 1.8 милиона лева. Кралев обяви, че е "изключително горд от това постижение, което Национална спортна база направи със собствен ресурс".

Залата има капацитет между 560 и 600 души, като ще се ползва основно от федерациите по тенис, художествена гимнастика, бокс, бадминтон и фехтовка. Залата е подходяща и за всички бойни спортове.

"Програмата за реконструирането на съществуващите зали ще продължи. До момента сме направили реконструкции на залата по борба в Русе, залата за волейбол в Добрич, една многофункционална зала до стадион "Тича" във Варна. До три-четири месеца ще е готова и реконструкцията на зала "Фестивална" в столицата."

"Тази дейност, която е започната още от първия кабинет, воден от г-н Борисов, продължава и във втория. Да сме живи и здрави и на още много такива обекти да ви каним", завърши Кралев.

dnevnik.bg