Бившият футболен национал Мартин Петров заяви, че в кариерата си съжалява единствено за това, че не е успял да остави следа в "Атлетико" (Мадрид). Той изрази възхищението си към "дюшекчиите" и заяви, че е изпитал неописуеми емоции на "Висенте Калдерон".

Врачанинът беше част от отбора от 2005 до 2007 г. Тежка контузия в коляното му попречи да развие кариерата си в състава по желания начин.

"С пристигането си усетих величието на този клуб в Испания и по света. Бях посрещнат топло от всички в клуба и от привържениците. Трябва да призная, че единственото нещо, за което съжалявам, е, че не успях да покажа най-доброто от себе си и да оставя следа в този уникален клуб", каза Петров пред "Вавел".

Той сподели един от най-паметните си мигове в "Атлетико" - победата с 2:1 срещу "Барселона", в чийто състав са били Роналдиньо, Деко и Самуел Ето'о.

"Спечелихме с 2:1, подадох за първия гол на Торес. Това беше нещо впечатляващо, беше първото ми участие в големия мач с "Барселона". Играх добре, публиката скандираше името ми. Обстановката и емоциите не могат да се опишат. Човек трябва лично да ги изживее, за да го разбере", продължи той.

"Баща ми и съпругата ми бяха на стадиона и след мача не знаехме къде сме, беше като сън. Две поредни нощи не успях да спя, емоцията и адреналинът ме държаха буден", добави Петров.

dnevnik.bg