Световната антидопингова агенция (WADA) призова "засегнатите страни" да проверяват достоверността на данните, които се изнасят от хакнатите документи. Организацията посочва, че някои данни са променени от първоначалния им вид.

Руските хакери от Fancy Bears започнаха "ударите" си с разкриването на спортисти, които са получили разрешение да използват забранени вещества по терапевтични причини. Първият списък беше изнесен на 13 септември, а след него се появиха още пет.

В списъците се появиха на известни състезатели в различни спортове като сестрите Серена и Винъс Уилямс, Рафаел Надал, някои от звездите в колоезденето, както и медалисти от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

От WADA посочиха, че хакерите са пробили системата им (ADAMS) чрез акаунт, създадем за олимпийските игри това лято. "Към 5 октомври анализът е 90% завършен и не са открити доказателства за допълнителен пробив извън данните за Рио 2016", заявиха от агенцията.

"Трябва също да бъде отбелязано, че по време на разследването WADA видя, че не всички данни, изнесени от Fancy Bears отговарят на данните от ADAMS".

dnevnik.bg