Българският национален отбор по футбол започва поредното си "ново начало". Прави го в Париж - там, от където преди почти 23 години "златното поколение" пое по пътя към незабравимото световно първенство в САЩ.

Трудно е да се търси някаква символика и сходства, защото сега отборът е в много тежко положение, след като не се е класирал на голямо първенство от 12 години, а изглежда почти невъзможно да достигне и до световното в Русия през 2018 г. Селекционерът Ивайло Петев се раздели със състава и начело дойде Петър Хубчев със задачата да сложи ред и да насочи отбора по правия път.

"Във футболно отношение малко неща можем да свършим за две тренировки, но това, което имахме като план го изпълнихме. Видях в очите на седем-осем човека надежда и огън, за които говорим", заяви Хубчев.

Той няма проблеми с отсъстващи футболисти, но заяви, че се колебае кои футболисти да избере за два от постовете.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан се надява отборът му да се представи по-добре отколкото срещу Беларус. "Петлите" започнаха с равенство след куп пропуски.

"Липсваше ни точност и ефективност, за да вземем три точки. Срещу България целта ни ще бъде да се подобрим в това отношение. Загубихме две точки и това е нещо, което не можем да променим. Ще трябва да наваксаме, пътят е дълъг. Има още девет мача. Точките срещу България са задължителни, защото сме домакините и се нуждаем от тях, ако искаме да се класираме", каза Дешан.

След първия кръг България е начело в групата с три точки след зрелищното 4:3 срещу Люксембург. Въпреки това Франция е определян за изявен фаворит от букмейкърите и специалистите.

dnevnik.bg