Българският национален отбор загуби тежко с 1:4 от Франция в среща от втория кръг на квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г.

Футболистите, водени от новия си селекционер Петър Хубчев и облечени с новите си екипи, поведоха още в шестата минута с гола на Михаил Александров от дузпа. Надеждите за изненада в Париж не продължиха дълго, тъй като до почивката "петлите" вече водеха с 3:1 с головете на Кевин Гамейро, Димитри Пайе и Антоан Гризман. През второто полувреме Гамейро вкара още един гол.

България остава на четвъртото място в групата си с три точки. Франция, Холандия и Швеция са на първите места с по четири. "Лалетата" стигнаха до 4:1 срещу Беларус, а скандинавците се наложиха трудно с 1:0 срещу Люксембург като гост.

Хубчев, който смени Ивайло Петев на поста, води България за първи път. Той започна в атака с Марселиньо и Ивелин Попов. Както и в последните мачове, проблемите дойдоха от защитата, където действаха Страхил Попов, Александър Александров, Димитър Пиргов и Живко Миланов.

В четвърти пореден мач България допусна поне три гола (включително двата от приятелския турнир в Япония).

Французите изпълниха заръката на Дидие Дешан и показаха значително по-голяма успеваемост от мача с Беларус, когато заради пропуските си изпуснаха победата.

Националите започнаха срещата с отлична контраатака, но тя не доведе до успех. Секунди по-късно Георги Миланов направи много красив пробив, като се справи с Бакари Саня, който накрая го фаулира в наказателното поле. Съдията даде дузпа и Михаил Александров изпълни точно.

Постепенно французите започнаха да натискат и в средата на полувремето изравниха. В рамките на 15 минути те вкараха три гола и си подпечатаха победата.

Най-напред Саня центрира от дясно, а изскочилият Гамейро с глава насочи топката във вратата. Само три минути по-късно - в 26-ата, Пайе центрира от ляво и след като плонжиралият Гризман не успя да я засече, тя влезе във вратата.

В 38-ата минута Пиргов подари топката на Гризман, който с удар по тревата в долния ляв ъгъл вкара за 3:1. Българският отбор имаше моментни добри прояви с опити за бързи атаки.

След почивката французите продължиха да играят силно. След по-спокойни начални минути се стигна до 58-ата, когато Пол Погба отправи мощен удар, а топката мина покрай вратата. Секунди по-късно след атака от ляво Гризман получи и продължи към Гамейро, който отблизо засече за 4:1.

В оставащото време "петлите" имаха още възможности. Най-добрата беше пред Блес Матуиди - той получи в 77-ата минута в чиста позиция в наказателното поле, но улучи гредата.

В следващия си мач България гостува на Швеция в понеделник.

Дневник