ЦСКА победи с лекота македонския елитен "Пелистер" (Битоля). Двубоят на стадион "Българска армия" завърши с 4:0 в полза на българския тим и бе генерална репетиция на червените преди дербито с "Левски" след седмица.

Двубоят бе и завръщане на титулярния капитан Борис Галчев в първия отбор, след като опитният халф временно бе отстранен заради нарушаване вътрешния правилник. В игра за "армейците" се появи и доскоро контузеният Преслав Йорданов, който скъса връзки в коляното в края на август.

Срещата мина под пълното превъзходство на домакините, които започнаха да пропускат още в началото. В 16-ата минута Мартин Ковачев повали Руй Педро в наказателното поле, а реферът Петър Доровски посочи бялата точка. Зад топката застана Арсенио Нунеш и не сбърка.

Десет минути по-късно ЦСКА удвои преднината си. Диого Виана и Станислав Манолев си взаимодействаха отлично отдясно, като българинът центрира чудесно, след което за Густаво Кулма не бе проблем да се разпише с глава.

В 28-ата минута Руй Педро получи пространство на около 18-19 метра срещу вратата и не се поколеба да стреля, като вратарят Петровски бе безпомощен и трябваше да извади топката от мрежата си за трети път. На полувремето "Пелистер" смени всичките си 11 футболисти, но и това не промени нищо на терена.

В 56-ата минута Диого Виана сложи окончателен край на интригата с попадение от пряк свободен удар. Веднага след този гол в игра се появи и Преслав Йорданов, а по-късно в игра от скамейката се включи и Галчев.

Дневник