Аржентинският национален отбор направи нова грешна стъпка в квалификациите за световното първенство в Русия. Небесносините отстъпиха с 0:1 срещу Парагвай у дома.

Това е третият пореден мач без победа за състава след равенствата 2:2 с Венецуела и 2:2 с Перу. След провала аржентинците са пети с 16 точки, като изостават с по една от Еквадор и Колумбия, които са трети и четвърти.

Бразилия победи с 2:0 Венецуела като гост. В отсъствието на Неймар олимпийските шампиони се справиха, като спечелиха с головете на Габриел Жезус и Вилиан. С успеха си "селесао" е на върха с 21 точки, а Уругвай е втори с 20.

Аржентинците, които бяха без звездата си Лионел Меси и в този мач, държаха повече топката през първото полувреме. Парагвайците обаче имаха повече възможности.

Гостите поведоха в 18-ата минута, когато Дерлис Гонсалес получи много добро извеждащо подаване в наказателното поле и вкара.

В първите секунди на второто полувреме Аржентина получи дузпа. Серхио Агуеро стреля, но вратарят Хусто Вияр спаси. Две минути след това нападателят на "Манчестър сити" имаше нова възможност, но стражът отново се справи.

До края Вияр се намеси решително при нови два удара на Анхел ди Мария и Агуеро.

Dnevnik.bg