"Лудогорец" спечели четвъртата си поредна и общо седма победа през сезона в Първа лига. Шампионите се наложиха с 3:1 при гостуването си на "Пирин".

С трите точки воденият от Георги Дерменджиев отбор събра 22 и се доближи на една от водача "Левски". Благоевградчани са осми с 13.

Разградчани поведоха в седмата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Красимир Костов срещу Джонатан Кафу. Козмин Моци изпълни точно.

"Пирин" успя да изравни бързо. В 15-ата Тони Тасев центрира от ъглов удар, Станислав Костов отклони с глава, а Даниел Младенов също с глава вкара.

Шампионите имаха нужда от седем минути, за да поведат отново. В 22-ата Натанаел центрира отляво, Румен Сандев сбърка и остави топката на Кафу, който отблизо с глава я прати във вратата.

Този път "Лудогорец" не позволи да загуби предимството си. Минута преди почивката след опасен удар на Костов топката мина на сантиметри от вратата.

В 47-ата минута Вандерсон стреля от малък ъгъл, но вратарят на "Пирин" изби в гредата. След точно един час игра отново бразилецът беше в голово положение. И този път Красимир Костов се справи.

В 78-ата Александър Башлиев не успя да спре пробив на Джоди Лукоки и в опита си да попречи на съперника си вкара автогол. Три минути преди края на редовното време Тасев беше изведен сам срещу Владислав Стоянов, но пропусна.

Dnevnik.bg