"Борусия" (Дортмунд) не успя да спечели втори пореден мач, като при домакинството на "Херта" (Берлин) в седмия кръг все пак стигна до точката. Дербито между третия и втория в Бундеслигата завърши 1:1.

След като в предишния кръг играчите на Томас Тухел загубиха от "Байер" (Леверкузен), те бяха на път да запишат още едно поражение.

Гостите от Берлин водеха до 80-ата минута, когато Пиер-Емерик Обамеянг се възползва от чудесно центриране на резервата Усман Дембеле и с плъзгащ се плонж вкара във вратата на столичани.

"Херта" откри резултата в 51-ата минута чрез Валентин Щокер, който получи пас с пета от Ведад Ибишевич и се измъкна зад защитата на "Борусия".

Футболистите на Пал Дардай заложиха на защитната тактика и всеотдайната игра в отбрана, което лиши "Дортмунд" от обичайните възможности за гол.

Тотално промененият състав на Тухел заради множеството контузии отправи едва удара към вратата на гостите през първото полувреме.

След като изостана в резултата тимът тръгна по-масирано в атака, а Обамеянг веднъж пропусна 100-процентова възможност. Той се измъкна зад защитата, но реши да прехвърля вратаря и топката беше избита.

В 75-ата минута Обамеянг пропусна да реализира и дузпа, отсъдена за игра с ръка на Генки Харагучи в наказателното поле. Руне Ярстейн хвана ъгъла на изпълнение и с лекота изби топката.

Двата отбора завършиха мача с десет души. Първо Емре Мор беше изгонен задето бутна при спря игра Себастиан Лангкамп, а след това и Щокер получи червен картон за опасно влизане отзад.

"Херта" продължава да е на второ място в класирането с 14 точки, а "Борусия" е трети с 13 преди изиграването на останалите мачове от кръга. В събота "Байерн" гостува на "Айнтрахт" (Франкфурт).

Дневник