Старши треньорът на "Берое" Александър Димитров е обявил пред феновете, че ще подаде оставка в понеделник, съобщи БТА.

Решението му е плод на негативната реакция на привържениците след поражението с 3:4 срещу "Ботев" (Пловдив).

Старозагорци загубиха, въпреки че при резултат 3:3 и оставащи близо тридесет минути до края останаха с човек повече на игрището. Тимът на Димитров записа трета поредна загуба в шампионата и общо четвърти последователен мач без победа. Лошата серия беше гарнирана с отпадане от втородивизионния "Септември" (София) за Купата на България.

"Трябва търпение. Сметките се правят накрая. Ако не изпълним целта, макар че такава не ни е поставена, но моето лично желание е да играем в Лига Европа... ако не се класираме за Лига Европа, в момента, в който загубим шансове, аз ще си тръгна сам", каза Димитров пред "Диема спорт" след последния съдийски сигнал.

Поражението от "Ботев" обаче ядоса феновете на "Берое" и около стотина от тях са се събрали пред входа на стадиона, за да поискат среща със старши треньора.

Преди него при тях е отишъл председателят на борда на директорите Илко Русев, а минути по-късно се е появил и самият Димитров.

След кратък диалог между двете страни, който е протекъл в рамките на добрия тон, треньорът е заявил: "Окей, утре депозирам оставката си пред ръководството на клуба."

Дневник