Ръководството на "Берое" прие оставката на старши треньора Александър Димитров.

40-годишният специалист се задържа начело на старозагорци само 14 мача, в които записа пет победи, три равенства и шест загуби.

Димитров подаде оставка под натиск от феновете, които след вчерашната загуба от "Ботев" (3:4) се срещнаха с него и директно му казаха да напуска клуба. "Окей, утре депозирам оставката си пред ръководството на клуба", им отговори той и днес изпълни своето обещание.

Димитров пое "Берое" през лятото, като за него това беше дебют като старши треньор в професионалния мъжки футбол. Още след първите срещи обаче привържениците на тима бяха негативно настроение към юношата на ЦСКА.

Вчера старозагорци загубиха от "Ботев", въпреки че при резултат 3:3 и оставащи близо тридесет минути до края останаха с човек повече на игрището.

"Берое" записа трето поредно поражение в шампионата и общо четвърти последователен мач без победа. Лошата серия беше гарнирана с отпадане от втородивизионния "Септември" (София) за Купата на България.

"Трябва търпение. Сметките се правят накрая. Ако не се класираме за Лига Европа, в момента, в който загубим шансове, аз ще си тръгна сам", каза Димитров пред "Диема спорт" след последния съдийски сигнал на вчерашната среща.

Пътищата на Димитров и "Берое" обаче се разделиха само ден по-късно. Кондиционният треньор Пламен Липненски ще води отбора до назначаването на нов старши треньор.

Клубът от Стара Загора е шестият, който прави треньорска промяна от началото на сезона в Първа лига. Първо ЦСКА освободи Христо Янев, след това "Ботев" (Пловдив) се раздели с Николай Костов, "Нефтохимик" - с Димчо Ненов, а в паузата за националните отбори "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Монтана" смениха съответно Ангел Червенков и Стевица Кузмановски.

dnevnik.bg