Българският специалист Ивайло Петев ще направи дебюта си в Шампионската лига начело на "Динамо" (Загреб) днес.

Петев, който се отказа от селекционерския пост на България, за да поеме хърватския гранд, вече изведе тима за първи път, но в местното първенство. "Динамо" победи с минималното 1:0 "Славен" като гост.

Днешната задача на хърватите ще е доста по-трудна, тъй като те посрещат в двубой от група Н победителят в Лига Европа от последните три години "Севиля".

До момента "Динамо" няма спечелена точка и не е отбелязвал гол, след като загуби с 0:3 от "Лион" и с 0:4 от италианския шампион "Ювентус".

"Разбира се, това е начинът за излизане от кризата. Няма друга формула, освен победите. Мисля, че използвахме този момент по най-правилния начин, но все още имаме много работа за вършене. Ще се постарая да направя всичко необходимо, за да изглеждаме по-добре. Ако ни се отдаде възможност, ще се опитаме да вземем нещо от противника. Ще се борим и ако можем, ще изненадаме "Севиля", заяви Петев преди дебюта си в Шампионската лига.

В другите по-интересни сблъсъци тази вече шампионът на Англия "Лестър" ще се опита да продължи перфектния си ход в турнира в домакинството си на "Копенхаген", докато защитаващият титлата си "Реал" (Мадрид) посреща "Легия" (Варшава).
Програма на мачовете днес:

Група Е
21.45 "Байер" (Леверкузен) - "Тотнъм"
21.45 ЦСКА (Москва) - "Монако"

Група F
21.45 "Реал" (Мадрид) - "Легия" (Варшава)
21.45 "Спортинг" - "Борусия" (Дортмунд)

Група G
21.45 "Лестър" - "Копенхаген"
21.45 "Брюж" - "Порто"

Група H
21.45 "Лион" - "Ювентус"
21.45 "Динамо" (Загреб) - "Севиля"

dnevnik.bg