Треньорът на "Локомотив" (Пловдив) Илиан Илиев подаде оставка. Специалистът заяви след загубата с 1:2 от "Локомотив" (Горна Оряховица), че повече няма да води отбора.

За пловдивчани това е нова грешна стъпка. В предния кръг те паднаха с 2:3 от "Пирин" у дома, но тогава Илиев се скара с ръководството и защити футболистите си.

"След тези два мача вече не знам каква е целта. Не сте далеч от истината за примиреността. Просто не виждам смисъл да продължавам. Много тежко преживявам загубите, а още повече такива две поражения. Щом се представяме по този начин, значи аз нещо съм сбъркал", каза Илиев.

"Можеш да загубиш, но не по този начин. Имахме голям страх и респект от съперника, с цялото ми уважение към "Локомотив" (Горна Оряховица). С 30 минути игра обаче няма как да се получи."

Илиев обясни, че в последните дни е имало среща със собственика Христо Крушарски и напрежението е спаднало. "Единствено трябваше да вземем този мач. Просто аз защитих футболистите, но за съжаление не видях обратната връзка от тяхна страна. Очаквах по-различен отговор. Не всички обаче показаха това, което могат."

Привърженици на "Локомотив" изразиха разочарованието си от слабата игра и лошите резултати. Крушарски заяви пред тях, че ако трябва, в отбора ще играят юноши, но той няма да търпи бездушието да продължава.

"Ще има кардинални промени, ако трябва аз ще водя утре тренировката на тима", заяви бизнесменът.

Оставката на Илиев е втората за кръга в Първа лига, след като преди ден Александър Димитров се раздели с "Берое".

dnevnik.bg