Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп не е доволен от играта на своя отбор при нулевото равенство срещу "Манчестър юнайтед". Според него играчите му са похабили излишна енергия през първото полувреме, а през второто са подобрили представянето си, но вече са били по-изморени.

Клоп все пак е доволен от борбеността и голямото себераздаването на своя тим, които доведоха до първи мач без допуснат гол за "мърсисайдци" от началото на сезона. По думите му играчите на "Ливърпул" сами са си виновни, че не са взели повече от този двубой.

"Не бих казал разочарован, но определено не съм доволен от представянето ни. След 10-20 години никой няма да показва този мач, но можехме да играем много по-добре. Със смесени емоции съм", каза германският треньор след двубоя на "Анфийлд".

Той обясни, че неговите футболисти са се поддали на нервността на двубоя. "Беше тежък мач, имаше здрави влизания, доста прекъсвания. Опитахме да играем бързо, но не се получи. Изгубихме търпение и това провали комбинативната ни игра. Загубихме твърде много лесни топки. Те не успяха да се възползват от тях, защото желанието и старанието на моите играчи беше брилянтно. Бяхме готови за битка. Но когато можеш да играеш по-добър футбол, трябва да играеш по-добър футбол."

"През първото полувреме похабихме много енергия за нищо. Второто полувреме беше по-добро, но ни липсваше тази похабена енергия. Ако бяхме с по-свежи крака след почивката, можехме да създадем повече положения. Имахме чисти ситуации, но очевидно не бяха достатъчно. Те имаха само една възможност, но беше доста голяма и за щастие не се възползваха, както обикновено правят", допълни Клоп.

"В много моменти от мача се защитавахме добре, борихме се здраво, но трябва да играем много по-добре, по-спокойно и по-търпеливо. Но пък това е първата ни чиста мрежа през сезона. Това е единственото, за което съм щастлив", каза още той.

Мениджърът на "Ливърпул" изтъкна и физическото превъзходство на "Юнайтед". "Много е трудно да се играе срещу такъв тип защита, с персонално пазене. Играчите на "Юнайтед" са много силни физически, по-силни от нас. Но ние трябваше да използваме това. Трябваше да превърнем силните им страни в слабост. Точно това не направихме в този мач", завърши Клоп.

dnevnik.bg