По мои наблюдения, ако искаха, можеха да ни вкарат и 15 гола. Това заяви вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов след поражението с 0:6 при гостуването на "Арсенал". Според него българският шампион се е сблъскал с футболната реалност.

"Да, нашият отбор е класен, но "Арсенал" играе срещу топ отбори всяка седмица. Без да искам да обиждам някого, но при нас нивото е доста ниско. Нормално е като играеш два пъти в годината с такива отбори, рано или късно да се стигне до нещо подобно", коментира Стоянов.

Вратаря на "Лудогорец" призова останалите български отбори да инвестират в по-добри състави и да се вдигне нивото. "За да може ние и останалите като излезем в Европа, да сме конкурентни."

Според него българският шампион не е положил достатъчно отборни усилия в защита срещу "Арсенал". "Ядосвам се, защото един да не се върне срещу такъв отбор и всичко свършва. В много моменти оставахме двама на двама, трима на трима. Беше невъзможно и за защитата да се справи."

"За мен причината е в нивото в България. Срещу "Пирин" играем петима отпред и петима отзад и няма проблем. Но срещу отбори като "Арсенал" трябва целият отбор да се отбранява", допълни той.

"Колкото и клиширано да звучи, трябва да си извадим поуките от този мач, няма какво друго да направим. Това е "Арсенал". Загубил си, животът продължава, няма нищо страшно. Ще ни е обеца на ухото. Имало е и по-лоши случаи. Добре, че не успяхме да подобрим някой рекорд", завърши Стоянов.

Дневник