"Барселона" победи убедително с 4:0 "Манчестър сити" в среща от третия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Три гола за каталунците вкара Лионел Меси, а в края се разписа и Неймар.

С това испанският първенец събра максимума от девет точки и си проправи пътя към осминафиналите. "Сити" получи тежък удар по самочувствието си на отбор, целящ се към върха в надпреварата.

Англичаните са втори в групата с четири точки. С една по-малко има "Борусия" (Мьонхенгладбах), спечелил с 2:0 срещу "Селтик" като гост. Шотландците остават последни с една.

Двубоят се очакваше с интерес заради завръщането на Хосеп Гуардиола на "Камп ноу". Както и като треньор на "Байерн", и тази вечер той трябваше да приеме факта, че си тръгва с тежка загуба.

Почти през целия мач "Барселона" имаше превъзходство. Домакините владееха инициативата през по-голямата част от първото полувреме. Те поведоха в 17-ата минута, когато след продължителна атака и подаване на Андрес Иниеста топката попадна в Меси, който излъга вратаря и вкара.

В края на първото полувреме "гражданите" заиграха по-активно, но не успяха да изравнят. В 38-ата минута Марк-Андре тер Стеген спаси удар на Илкай Гюндоган, а в заключителните секунди възможност имаше и пред Джон Стоунс.

"Барселона" получи голямо предимство в 53-ата минута, когато бившият вратар на отбора и настоящ на "Сити" Клаудио Браво игра с ръце извън наказателното поле и беше изгонен.

Осем минути по-късно домакините увеличиха преднината си. Меси вкара хубав гол с удар от границата на наказателното поле. След още осем минути аржентинската звезда получи от Луис Суарес в наказателното поле и постигна хеттрика си.

Жереми Матийо от "Барселона" си изкара два бързи жълти картона и беше изгонен. В 86-ата минута испанците получиха дузпа за нарушение на Александър Коларов, но Неймар пропусна.

Скоро след това обаче бразилецът се реваншира. Той пое топката в наказателното поле и уверено вкара за 4:0.

Друг от испанските представители в Шампионската лига - "Атлетико" (Мадрид), също вече е с три победи. Финалистът от миналия сезон записа третия си пореден успех с 1:0 - този път срещу "Ростов", и е убедително начело.

Яник Караско вкара победното попадение при гостуването, като се разписа в 62-ата минута. Той беше най-бърз и стигна до отбита топка, за да отбележи.

"Байерн" се наложи с 4:1 срещу ПСВ и е втори в групата с шест точки. Холандците и "Ростов" са с по една точка.

Третата си победа търсеше и "Наполи", но италианците загубиха с 2:3 от "Бешикташ" у дома. Представителят на Серия А е начело с шест точки, следван от турците с пет.

"Бенфика" стигна до 2:0 срещу "Динамо" в Киев и е трети с четири точки. Украинците са последни с една.

Дневник