Григор Димитров започва днес участието си в турнира от категория АТП 250 в Стокхолм. Най-добрият български тенисист ще се изправи срещу преминалия през квалификациите Юрген Зоп от Естония.

Двубоят е втори на централния корт и ще започне около 15.00 часа. Преди това трябва да се изиграе един мач - Кевин Андерсън срещу Райън Андерсън, които стартират в 13.00 часа.

Българският тенисист, който е шампион в надпреварата от 2013 г. и финалист от 2014 г., стартира директно от втория кръг, тъй като е поставен под №2 в турнира.

Димитров и Зоп ще играят за втори път помежду си, но за пръв път в основна схема. През 2012 г. двамата се срещнаха в първия кръг на квалификациите за турнира в Сидни, а българинът спечели с 6:1, 6:7 (6), 6:2.

28-годишният естонец рядко минава пресявките в турнирите от календара на АТП и играе главно в сериите "Чаланджър" и "Фючърс".

Най-предното му класиране в ранглистата е 71-ото място от есента на 2012 г., когато записва и най-доброто си представяне в Големия шлем - втори кръг на US Open.

Дневник