Българският тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите от турнира в Стокхолм. Той спечели със 7:6 (3), 5:7, 6:2 срещу Кевин Андерсън.

Вторият в схемата на надпреварата ще играе в следващия си мач с победителя от двубоя между Иво Карлович и Хуан Мартин дел Потро.

Димитров продължи успешната си серия срещу Андерсън, като се спази традицията мачовете помежду им да са оспорвани. Българинът пропусна възможност да приключи срещата в два сета, като сервираше при 5:3 в своя полза, но след това южноамериканецът записа обрат.

Първият сет беше много оспорван, като премина без пробиви. Андресън стигна до единствените възможности да пробие - два пъти в шестия гейм, но съперникът му се защити и спечели сервис гейма си.

В тайбрека Димитров направи минипробив за 3:1 точки, а с втория за 6:3 си отвори вратите към успеха в сета.

Вълнуващата надпревара между двамата продължи и натам в мача. Срещата продължи без пробиви до осмия гейм на втория сет, когато Димитров поведе с 40:0 и се възползва от третия си шанс, за да пробие за 5:3.

В най-важния момент - в гейма, в който сервираше за спечелването на мача, вторият в схемата допусна три поредни грешки след форхенд. С това той на практика подари пробива на Андерсън, а моментът се оказа ключов. Последва спад в играта на българина и южноафриканецът спечели четири поредни гейма за 7:5. В последните три гейма Димитров успя да вземе само по една точка.

Шампионът от 2013 г. се отърси от слабия финал на втория сет и започна добре в третия. Той проби рано и поведе с 3:1. Този път той се възползва от преднината си и след нов пробив в осмия гейм спечели мача.

dnevnik.bg