Хуан Мартин дел Потро постигна бърза победа в Стокхолм и ще играе с Григор Димитров в полуфиналите на турнира в събота. Аржентинският тенисист се наложи с 6:3, 6:4 срещу Иво Карлович.

Той имаше отлична успеваемост при възможностите за пробив и след 1.12 часа преодоля съперника си. Дел Потро стигна до два шанса за пробив - по един в двата сета, и ги превърна в точки. Хърватинът, от своя страна, четири пъти беше близо да вземе сервис гейма на аржентинеца, но не направи нито един пробив.

Дел Потро, който е в добра форма, започна мача с два сервис гейма на нула, между които направи и пробив за 3:0. До края на първия сет той беше стабилен при свой начален удар и не позволи да загуби преднината си.

Във втория гейм на втората част Карлович имаше четири възможности за пробив, но аржентинецът се спаси. Последва размяна на бързи геймове, за да се стигне до пробив на нула за Дел Потро, който поведе с 4:3. Впоследствие сребърният медалист от Рио 2016 спечели мача.

До момента аржентинецът е играл три пъти с Димитров и има три победи. Тази година българинът загуби с 4:6, 2:6 в Щутгарт на трева. През 2013 г. той допусна още две поражения на твърди кортове.

Димитров стигна полуфиналите след трудна победа срещу Кевин Андерсън.

Dnevnik.bg