Григор Димитров излиза днес в търсене на място във финала на турнира в Стокхолм. Българинът, който е втори в схемата на надпреварата, ще играе с Хуан Мартин дел Потро в 14.00 часа.

Димитров вложи много енергия, за да се класира за полуфиналите. В предишния кръг той се наложи със 7:6, 5:7, 6:2 срещу Кевин Андерсън. Дел Потро се справи по-убедително и стигна до 6:3, 6:4 срещу Иво Карлович за 1.12 часа.

До момента двамата са се срещали три пъти, като южноамериканецът има пълно превъзходство. Тази година той спечели с 6:4, 6:2 в Щутгарт на трева. През 2013 г. Димитров допусна две поражения на твърди кортове.

Наскоро хасковлията сложи край на тежките си серии срещу Рафаел Надал и Ришар Гаске, като победи и двамата за първи път в кариерата си. Нещо, което може да му донесе увереност в трудния мач с Дел Потро.

Димитров е шампион в Стокхолм от 2013 г. и финалист от 2014 г., а през миналия сезон приключи участието си в четвъртфиналите. Това е седмият полуфинал на българина за тази година, като той все още няма спечелена титла.

Дел Потро също не е стъпил на върха в никой от турнирите, които игра през сезона. Въпреки това той се представя силно, като спечели и сребърен медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

dnevnik.bg