Григор Димитров не успя да запише първа победа срещу Хуан Мартин дел Потро и отпадна в полуфиналите на турнира в Стокхолм.

Българският тенисист не намери отговор срещу мощната игра на аржентинеца и загуби с 4:6, 5:7.

Двубоят продължи 1 час и 42 минути и беше равностоен в по-голямата си част. Дел Потро обаче сервираше много по-добре, а неговият брутален форхенд направи разликата в двубоя.

Двата сета се развиха по идентичен начин. Дел Потро повеждаше с пробив, Димитров го връщаше, но след това не успяваше да вземе предимство и допускаше втори.

Българинът записа четвърта загуба от четири мача с бившият шампион от US Open и не успя да стигне до четвърти финал през 2016 г. и трети на турнира в Стокхолм.

Дел Потро ще играе втори финал през този сезон след олимпийските игри в Рио де Жанейро, където отстъпи на Анди Мъри в титанична четиричасова битка.

В опит да спечели 19-а титла в кариерата си, но първа от близо три години насам аржентинецът ще се изправи срещу Александър Зверев от Германия или Джак Сок от САЩ.

Григор Димитров ще се насочи към предпоследния си турнир за сезона - от категория "АТП 500" във Виена, който започва в понеделник.

dnevnik.bg