Старши треньорът на "Левски" Люпко Петрович е подал оставка, обяви "Нова телевизия".

Сърбинът е изтъкнал здравословни причини и дори няма да води отбора в днешния мач срещу "Берое". Асен Букарев ще ръководи сините в домакинството на старозагорци, което започва в 17.30 ч.

Петрович е уведомил футболистите за решението си да напусне "Герена" в съблекалнята преди мача, а от ръководството не са успели да го разубедят да остане поне за двубоя с "Берое".

Сръбският специалист е изразил разочарование от отношението към него. "Ще си тръгна, когато аз реша", каза 69-годишният пред "Гонг". Той заяви, че три пъти е бил готов да напусна клуба, но сега вече е взел окончателно решение.

Попитан дали сега е бил подходящият момент, Петрович отговори "Защо да не е сега моментът? В третия кръг беше ли моментът, когато искаха да ме махат?"

Петрович пое "Левски" след уволнението на Стойчо Стоев в края на миналия сезон. Под ръководството на сърбина сините направиха страхотен старт на новия шампион и водят в класирането след седем победи и три равенства в първите десет кръга.

В началото на месеца се появиха слухове, че новото ръководство на "Левски" преговаря със Станимир Стоилов. От клуба обаче отрекоха да имат споразумение с треньора на "Астана". По-късно и самият Стоилов категорично отрече.

dnevnik.bg