"Лудогорец" очаквано получи стадиона в Разград на концесия за 35 години, съобщи БТА. Решението беше взето единодушно от общинския съвет в града, като футболният клуб беше единствен кандидат.

Годишното концесионно плащане е 14 000 лева без ДДС. "Лудогорец" поема ангажимент да инвестира 18.5 милиона лева без ДДС, а срокът за завършване на строителството е десет години.

Официалният договор трябва да бъде подписан до три месеца.

Докладната записка за концесията на стадиона предизвика спорове при внасянето й. От клуба заплашиха да се преместят в друг град, недоволни от първоначалните условия. Според клауза "Лудогорец" трябваше да плаща на общината всяка година 0.5% от нетните си приходи от всички продажби на територията на стадиона.

През ноември 2014 г. собственикът на клуба Кирил Домусчиев каза, че е готов да изгради наново целия стадион, ако държавата се включи с 20% от инвестицията. Впоследствие държавата даде 5 млн. лева за изграждането на трибуна "Моци", която беше открита през 2015 година.

"Не мога да ви кажа днес дали ще го строим този стадион или няма да го строим. Звъняха ми от всички други градове да инвестираме при тях, защото се усещат какво става. Парадоксални неща се случват в нашата държава на моменти и то е от простотия, не от нещо друго", каза Домусчиев през март.

Дневник