Бившият световен шампион в тежка категория Владимир Кличко е далеч от мисълта за отказване от бокса.

Въпреки че през март ще навърши 41 години, украинецът планира да продължи кариерата си, докато се чувства в добра форма.

"Не съм мислил за отказване, дори след като бяха победен (от Тайсън Фюри) и загубих световните си титли", каза Кличко, цитиран от "Шпорт билд".

"Докато мога да се представям добре на ринга, докато съм здрав и мотивиран, ще продължавам", добави украинският боксьор, който преди мача с Фюри през ноември не беше губил на ринга повече от 11 години.

В началото на седмицата Кличко се отказа от мач за световната титла с Антъни Джошуа заради контузия в прасеца. Той обаче има голямо желание тази среща да се състои догодина.

"Искам да се изправя срещу Джошуа през март или април. Това ще бъде най-големият мач в тежката категория от дълги години насам. Да се надявам, че ще бъдат заложени и три световни титли", каза още Кличко.

Той има 64 победи в 68 мача на професионалния ринг, но не се е боксирал oт загубата срещу Фюри. Джошуа е олимпийски шампион от Лондон 2012, а на професионалния ринг има 17 победи със 17 нокаута в 17 мача.

Британецът държи титлата на IBF, а в евентуален сблъсък с Кличко вероятно ще бъдат заложени и поясите на WBA и WBO, които бяха овакантени от Фюри.

"Моят брат Виталий изигра последния си мач на 41 години и реши да се откаже само защото искаше да се посвети на кариера в политиката. Мога да успокоя феновете ми - ще има още големи зрелищни мачове с мое участие", завърши Кличко.

dnevnik.bg