Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо изтъкна важната роля на привържениците по пътя към победата в градското дерби със "Сити". Съставът му спечели с 1:0 с гола на Хуан Мата и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на лигата.

Португалецът е доволен от подкрепата на феновете в дните след тежкото поражение с 0:4 от "Челси".

"Това беше голяма загуба с резултат, който историята на този клуб не заслужава. Почувствах силна емоция, защото привържениците продължиха да ни подкрепят. Лесно е да си фен на "Манчестър юнайтед", когато печелиш, но не толкова, когато губиш с 0:4", заяви Моуриньо.

Подкрепата срещу "Сити" го накарала да се гордее. "Привържениците показаха феноменален дух. Никога не съм имал подобна публика. Любовта, която хората имат към клуба, е по-голяма от лошите резултати и е по-голяма от три лоши сезона."

Според Моуриньо отборът е трябвало да "даде нещо обратно" на феновете. "Играчите вложиха всичко от себе си. Стъпка по стъпка станахме по-уверени през второто полувреме, започнахме да пресираме по-напред, темпото се подобри и имахме наситеност в играта."

"Това не е финал в Шампионската лига, а просто мач от Купата на лигата, но победата срещу "Сити" дава на всички по-добро чувство", допълни Моуриньо.

dnevnik.bg