"Локомотив" (Горна Оряховица) спечели третата си победа в Първа лига. Съставът се наложи с 1:0 срещу "Славия" в Пловдив.

Първата среща от 12-ия кръг в елита беше изгледана от селекционера Петър Хубчев.

С успеха си "Локомотив" събра 11 точки и е 12-и. "Славия" е седми с две повече.

"Локомотив" започна по-добре и в десетата минута Матиас Курьор подаде на Цветан Генков, който влезе опасно отдясно, стреля, но прати топката в аут. Постепенно белите започнаха да атакуват по-често - в 19-ата Николай Димитров със силен удар от движение улучи лявата греда на вратата на Николай Банков. Две минути по-късно Сердер Сердеров стреля в аут.

"Славия" започна по-дейно второто полувреме. В 48-ата минута Димитров стреля неточно след разбъркване при ъглов удар. "Локомотив" отговори с опасна атака в 53-ата - Игор Джоман подаде с пета към Йордан Апостолов, който стреля силно, но неточно.

Последваха неоползотворени възможности пред Димитров и Йомов. "Локомотив" поведе в 58-ата минута, когато Джоман се извъртя, подаде добре към Йордан Апостолов, който стреля от въздуха. Вратарят Марио Кирев докосна топката, но тя влезе във вратата му.

Стражът на "Славия" се справи след центриране на Курьор от фаул. В 79-ата минута Николай Банков хвана топката на голлинията след удар на Абуд Омар с глава след центриране от корнер. В 85-ата Кирев излезе извън наказателното поле, за да избие топката, но се размина с нея. Тя попадна в Тихомир Кънев, който не улучи празната врата.

Дневник