Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо отрече публикациите в английската преса, че е посъветвал Уейн Руун да си търси нов отбор.

Въпреки че капитанът на "червените дяволи" не е играл като титуляр от 18 септември, португалецът нямал намерение да се разделя с него.

"Няма никакъв проблем, но вие имате нужда от истории, за да си продавате вестниците", обърна се Моуриньо към журналистите на пресконференцията преди шампионатния мач с "Бърнли".

"Рууни е играч от световна класа и е много важен за нас. Той няма да ходи никъде. Ние го харесваме, той ни харесва. Да, сега не е щастлив, защото е на пейката, но той е дори по-нещастен, когато е контузен", каза още португалецът.

Рууни имаше травма в прасеца, която го извади от последните два мача на "Юнайтед" - срещу "Челси" (0:4) във Висшата лига и срещу "Манчестър сити" (1:0) за Купата на лигата. Сега обаче английският национал е напълно възстановен.

31-годишният нападател се нуждае само от четири попадения, за да подобри рекорда на Боби Чарлтън от 249 гола и да стане най-резултатният играч в историята на "червените дяволи". Рууни обаче се е разписвал само веднъж този сезон, а в последните си десет участия не успя да намери път към вратата.

Дневник