"Барселона" се доближи на две точки от лидера "Реал" (Мадирд) след трудна победа с 1:0 при домакинството на последния "Гранада".

Каталунците събраха 22 точки и се изкачиха на второто място в класирането след десет кръга. Те имат една повече от "Севиля" и "Атлетико" (Мадрид), които разделят третата позиция.

Тимът на Луис Енрике подцени съперника в началните минути и изигра неубедителен мач, но стигна до успеха с попадение на Рафиня Алкантара в началото на второто полувреме.

"Гранада", който единствен е без победа в испанското първенство, започна много амбицирано и беше близо да изненада шампионите в началото на двубоя. Марк Андре тер Стеген обаче се справи със силен шут на Габриел Силва.

Постепенно "Барселона" пое обичайния контрол върху топката и се пренесе трайно в половината на съперника. Домакините обаче трудно стигаха до чисти голови положения. Такива все пак не липсваха, но вратарят Гилермо Очоа показа класа при изстрели на Луис Суарес и Самуел Юмтити.

Мексиканският страж обаче беше безпомощен в 48-ата минута, когато изстрел на Неймар срещна гредата, а топката попадна в Рафиня и полузащитникът направи добавка със задна ножица.

С гол аванс футболистите на "Барселона" спокойно разиграваха топката и не позволиха на последния в класирането да погледне към вратата на Тер Стеген.

В същото време каталунците имаха изгодни възможности окончателно да решат мача с второ попадение, но Неймар, Суарес и Лионел Меси не се възползваха.

"Гранада" записа седма загуба от десет мача и остава на дъното актив от три точки. Tимът, воден от Лукас Алкарас, изостава с пет точки от спасителната 17-а позиция, на която е "Еспаньол".

Дневник