Шампионът "Ювентус" победи "Наполи" с 2:1 в голямото дерби от единадесетия кръг на Серия А.

Гонсало Игуаин отбеляза победното попадение във вратата на тима от Неапол, където играеше до лятото, преди да се премести в Торино срещу рекордните в историята на италианския футбол 90 милиона евро. Аржентинският нападател не се беше разписвал в четири поредни мача, но прекъсна головата суша точно в първия двубой срещу бившия си тим.

"Ювентус" и "Наполи" изиграха здрав мач, в който дълго време основната цел беше да не се допускат грешки и чистите головите положения бяха рядкост.

Най-добрата възможност преди почивката се откри пред Игуаин, който се озова очи в очи с Пепе Рейна, но не успя да го преодолее. "Наполи" пък прати веднъж топката в мрежата чрез Хосе Кайехон, но голът правилно беше отменено заради засада.

В началото на втората част двата отбора размениха по едно попадение, което значително отвори мача и изостри атаките към Рейна и Джналуиджи Буфон.

"Ювентус" откри резултата в 50-ата минута. Фейзи Гулам изчисти топката нескопосано след центриране от корнер и тя попадна в Леонардо Бонучи, който с мощен шут от точката на дузпата разстреля Пепе Рейна.

"Наполи" обаче успя да изравни само четири минути по-късно. Лоренцо Инсиние пусна страхотно извеждащо подаване към Кайехон, който се измъкна отдясно и от воле прати топката в мрежата.

Голът вдъхна импулс в играта на неаполитанци, които организираха няколко опасни атаки, но не ги завършиха по най-добрия начин.

В 70-ата минута дойде победният гол на Игуаин. Аржентинецът опита меко подаване към Сами Кедира, но Гулам го пресече. Топката обаче се върна в голмайстора на "Ювентус", който с плътен изстрел с левия крак я изпрати в долния десен ъгъл на вратата.

"Наполи" не успя да стигне до ново равенство и записа трета загуба в шампионата. "Неаполитанци" остават на трето място с 20 точки, но разликата до "Ювентус" вече е цели седем. "Рома" е втори с 22 точки и мач по-малко, който ще изиграе утре срещу "Емполи".

Дневник