"Левски" вече не е едноличен лидер в класирането на Първа лига, след като не успя да победи "Ботев" (Пловдив) като гост в мач от 11-ия кръг.

Двата тима завършиха 1:1, като "канарчетата" откриха резултата с гол на Жоао Паоло още в 13-ата секунда на мача, а сините изравниха с попадение на Роман Прохазка седем минути преди почивката.

Така играчите на Елин Топузаков събраха 28 точки, колкото има и "Лудогорец", който с по-добра голова разлика и мач по-малко, докато столичани имат предимство в преките двубои. Плодивчани пък са шест си 18 точки.

Днешният двубой в Коматево бе изгледан на живо и от селекционера на националния отбор Петър Хубчев.

Срещата започна шокиращо за сините, след като Тодор Неделев изведе с дълъг пас Жоао Паоло, а той технично прехвърли излезлия да го пресрещне страж на гостите Боян Йоргачевич.

Първото опасно положение за "Левски" дойде в 16-ата минута, когато Франсис Нар намери Бабатунде Адениджи, който стреля без забавяне, но топката срещна външната страна на дясната греда. Осем минути по-късно Джереми де Нойер намери Антонио Аниете в наказателното поле, испанецът финтира добре противников бранител и стреля силно от 8-9 метра, но над вратата.

В 31-ата минута Крум Стоянов атакува агресивно Франсис Нар и реферът Драгомир Драганов отсъди нарушение. При спряла игра нападателят на сините удари с ръка в лицето защитника, но съдията прецени, че това не заслужава картон.

По-активната игра на "Левски" даде резултат в 38-ата минута, когато те изравниха. Аниете центрира от корнер към непокрития Божидар Краев на далечната греда. Младият нападател шутира, Господинов изби, но Прохазка вкара при добавката с глава в опразнената врата.

Втората част започна мудно, а първата интересна ситуация дойде в 62-ата минута. Александър Александров сбърка, след което последва контраатака на домакините, която завърши с извеждащ пас към Тодор Неделев. Капитанът на "канарчетата" обаче не успя да преодолее Йоргачевич.

В 79-ата минута Жоао Паоло се озова на добра позиция, но изстрелът му бе неточен. Сините пък така и не успяваха да създадат нещо наистина опасно пред вратата на съперника и не затрудниха особено защитата на жълто-черните. Влизането в игра на Хеан Деса, Илиян Мицански и Галин Иванов също не доведе промяна в облика на "Левски" и така резултатът остана непроменен до края.

Дневник