Световният номер едно Новак Джокович поздрави смоя съперник на корта Анди Мъри за впечатляващите му резултати в последните месеци и прие предизвикателството, което шотландецът му отправи с играта си.

Британецът може да изпревари сърбина за първото място още преди края на годината, ако в оставащите два турнира в Париж и Лондон успее да спечели с 415 точки повече от него.

"Анди Мъри определено заслужава да е в тази позиция и да има шанс да завърши годината като №1 в света. Не забравяйте обаче, че дали това ще се случи, или не, не зависи само от него. Зависи и от мен", коментира Джокович.

"Мислейки си какво ми се случи в Париж при предишното идване (спечелването на титлата от Ролан Гарос), ме връхлитат страхотни емоции и усещам пеперуди в стомаха си. Надявам се да завърша сезона по начина, по който го правя последните години. Имам чудесна статистика и резултати на турнирите в зала и винаги ми е приятно да играя в Париж. Наближаваме финалната права и съм доволен, че идва моментът да играем в тези издания и на такава настилка", коментира още сърбинът.

"Чувствам се добре в момента. Последните два месеца не бяха лесни за мен, имах травма в Рио, а и загубих финала на US Open. Трябваше да подредя приоритетите и целите си. Не само на корта, но извън него. Сега всичко е ясно и се движа в правилната посока. Концентриран съм върху мастърса в Париж", завърши Джокович.

Дневник