Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев обясни решението за забраната за фенартикули на "Арсенал" в домакинските сектори с извличане на поуките от грешките. По думите му то е съгласувано с полицията и има за цел да се гарантира сигурността на зрителите.

Решението предизвика недоволството на привърженици на лондонския клуб в България.

"Не бих желал да влизам в полемика с фенклуба на "Арсенал" в България. Смятам, че сме им осигурили всичко, което са поискали през последните дни. Искам обаче да ги посъветвам, преди да задават въпроси, да попитат своите приятели в Лондон как бе в първия мач. Не бяха допускани футболни фенове не само с артикули на "Лудогорец", а и с български знамена извън сектора за гости", каза Петричев, цитиран от "Гонг".

Той изтъкна, че е важна сигурността на зрителите на "Васил Левски". "Кой ще ни гарантира, че при евентуална ситуация няма да възникне напрежение между различни запалянковци? В това отношение имаме лошия опит от мачовете с "Реал" (Мадрид) и "Ливърпул" при миналото ни участие в Шампионската лига. Там на определени места се породи напрежение между различни запалянковци, което ни накара сега да вземем това решение."

"Лудогорец" приема "Арсенал" във вторник в 21.45 ч.

dnevnik.bg