Вчера "Реал" (Мадрид) официално обяви, че една големите звезди на отбора - Гарет Бейл, е подписал нов шестгодишен договор с клуба.

Това предизвика широк отзвук в медиите на Острова, които започнаха да спекулират с това колко е седмичната заплата на уелския национал и дали тя е по-висока от тази на Кристиано Роналдо.

Според "Телеграф" случаят е точно такъв. Изданието твърди, че Бейл ще получава по 350 000 паунда на седмица след всички данъци и такси. Според вестника седмичното възнаграждение на Роналдо пък в момента възлиза на 288 000 паунда.

Таблоидът "Сън" смята, че сумата е 360 000 паунда на седмица за уелсеца, но със сигурност не е по-висока от тази на Роналдо. Изданието обаче подчертава, че ако е така, заплатата на Бейл ще е равна с тази на капитана Серхио Рамос.

Сумата, посочена от "Дейли мейл", пък е близка до посочените от останалите издания. Според ежедневника Бейл ще взима 346 000 паунда на седмица.

С 18-те милиона годишна заплата Бейл става третият най-високоплатен футболист в света след Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които получават по 19 милиона паунда на година, твърди ежедневникът.

"Мирър", подобно на "Телеграф", твърди, че Бейл измества Роналдо от първото място по заплата. Изданието твърди, че уелсецът ще получава нетно възнаграждение, възлизащо на 350 000 паунда на седмица. Заплатата на португалеца в момента пък е 290 000 паунда седмично, добавя вестникът.

Всички тези сметки обаче могат да се окажат излишни, тъй като се очаква в най-скоро време Роналдо да преподпише с клуба и личните му условия да бъдат променени.

dnevnik.bg