"Арсенал" пристигна в България без четирима от титулярните си играчи - Тио Уолкът, Ектор Бейерин, Санти Касорла и Начо Монреал. Те страдат от контузии и ще пропуснат утрешния мач срещу "Лудогорец" от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Уолкът, Касорла и Монреал не играха и през уикенда срещу "Съндърланд". Бейерин беше титуляр и записа цял мач, но е получил травма от двубоя. Мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер обясни, че Уолкът е бил най-близо до възстановяване, но в крайна сметка е взето решение да остане в Лондон.

Французинът заяви, че още не е избрал състава, но по всяка вероятност ще бъдат направени още промени с оглед предстоящото дерби с "Тотнъм" в неделя. Подобно мнение сподели и Георги Дерменджиев, който очаква първи мач като титуляр за сезона да изиграе Оливие Жиру.

"Мачът с "Лудогорец" е изключително важен за нас. Ако спечелим, можем да се класираме за следващата фаза. Ако не спечелим, може да се поставим в много неприятна ситуация в битката за първото място в групата", каза Венгер на официалната пресконференция пред мача.

"Арсенал" много често се проваля в опита да спечели групата си в Шампионската лига и след това изтегля тежък съперник в осминафиналите, най-често "Байерн" и "Барселона". "Първото място дава предимство. В последните години платихме доста висока цена, защото завършихме на второ място", каза Венгер.

Той очаква мачът да е по-различен от първия, когато "Арсенал" спечели с 6:0. И двата отбора имат много позитивно отношение към играта. "Лудогорец" играе офанзивен футбол и ще иска да спечели. Ние също", каза още мениджърът на "артилеристите".

"В първия мач вкарахме много голове, но и "Лудогорец" имаше доста положения през първото полувреме. Не трябва да допускаме гол, защото може да стане сложно за нас", завърши Венгер.

Dnevnik.bg