"Лудогорец" посреща "Арсенал" в двубой от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

След като преди две седмици загуби с 0:6 при гостуването в Лондон, днес българският шампион ще опита да покаже, че е научил своя урок и да окаже по-голяма съпротива на един от лидерите във Висшата лига.

"Не мисля, че можем да загубим с по-лош резултат от това 0:6. Научихме доста неща от първия мач. Сега ще бъдем много изключително концентрирани и се надяваме на по-добър резултат", заяви нападателят Клаудиу Кешеру преди двубоя.

Двата тима се срещат на Националния стадион "Васил Левски" от 21,45 ч. По същото време "Базел" посреща ПСЖ в другия мач от група А. След първите три кръга "Арсенал" и ПСЖ разделят първото място с по седем точки, а "Лудогорец" и "Базел" имат по една.

"Лудогорец" ще води битка с "Базел" за третото място в групата и ще посрещне швейцарците в директен сблъсък на 23 ноември. Ако успее да измъкне нещо от срещите с "Арсенал" и ПСЖ, това ще е голям бонус за българския шампион. Резултатите в тези мачове обаче също не са без значение, тъй като може да се окаже, че головата разлика ще определи кой ще продължи напролет в Лига Европа.

"Арсенал" излиза за задължителна победа на "Васил Левски". Тимът на Арсен Венгер е устремен към първото място в групата, с което да си осигури по-благоприятен жребий за осминафиналите. В последните години лондончани доста пъти се опариха, след като не успяха да спечелят групата си и след това жребият им отреждаше тежки съперници в лицето на "Байерн" и "Барселона" още в първия кръг на директните елиминации.

Dnevnik.bg